Menteşe takılırken nelere dikkat edilir?
Yıllarca kullanılan kapı, pencere ve mobilyalar bir süre sonra eski dayanıklılığını ve hassasiyetini yitirir. Parçaları eskimeye ve bozulmaya başlar. Sürekli açıp kapattığımız kapı, pencere ve mobilyaların menteşeleri zamanla eskir. Eski işlevselliğini yitiren menteşenin yerine farlı bir menteşe takılması gerekir. Peki eski menteşeler nasıl değiştirilir?
Öncelikle ürününüze uygun menteşeyi seçmeni gerekir. Piyasada mobilya, kapı ve pencere için farklı menteşe çeşitleri bulunur. Öncelikle hangi ürün için hangi menteşeyi aldığınıza dikkat etmelisiniz. Menteşeyi aldıktan sonra bazı aletlere ihtiyacınızı olacaktır. Vida matkap vb. Olan ürünleri tedarik ettikten sonra menteşe takma işlemine geçebilirsiniz.
Eski menteşeleri düzgün bir şekilde çıkarın. Ardından menteşeyi monte edeceğiniz yeri işaretleyin. Menteşenin bir kısmı oynamaz parçaya diğer kısmı oynar parçaya gelmesi gerekmektedir. Menteşeyi sağlıklı bir şekilde takabilmek için öncelikle oynamaz, sabit parçaya menteşeyi takın. Ardından açılacak olan kapak, kapı, pencerede işaretlediğiniz menteşe yerlerini matkap yardımıyla açın. Son olarak sabit kısmıyla dolaptaki kısmın bağlantısını yapın. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var. Birleştirme işlemi yaparken kapağı kaydırmamaya dikkat edin.
Ardından ayar vidasını takın. Bu vida menteşenin ortasında bulunan bölgede yar alır. Bu vidayı sıkıp yada gevşeterek istediğiniz ayarda menteşeyi kullanabilirsiniz. Zamanla bu menteşelere bakım yapmak gerekebilir. Eğer menteşenin fiziksel görünümünde bir sorun yoksa yağlayarak gıcırtı veya açılıp kapanma sorunlarını çözebilirsiniz.